Tikka Masala

kategoriassa: Reseptit | 0

 

 

Tikka Masala on niitä ruokia, mitä tekee mieli, kun illat pimenevät ja kesän lämpö alkaa olla vain muisto. Mausteinen intialainen ruoka sopii kuin nakutettu sateiseen syysilmaan. Vaikka mielesi tekee jotain noutoruoan tyylistä ruokaa, ei aina tarvitse turvautua lähimpään ravintolaan. Tämänkin herkun voi tehdä näppärästi kotona ja säästää huimasti rasvan määrässä sekä valita lisukkeeksi täysjyväriisiä.

Mausteinen ruoka on hyvää vaihtelua perinteiselle suomalaiselle ruoalla. Se saa hien pintaan ja tehostaa aineenvaihduntaa. Lisäksi se on aivan uskomattoman hyvää! Tässä teille maukas intialainen Tikka Masala resepti valmistettuna siten, että se sopii laihduttajalle, treenaajalle sekä perusjampalle. Nauttikaa!

Maustepurkit
Chili, Kurkuma, Garam Masala

 

Resepti

Raaka-aineet:

Maustamatonta kanaa (400g)

Tomaattimurskaa (ei lisättyä sokeria)

Tomaattipyree

Maustamaton luonnon jugurtti (rasvatonta)

Inkivääri (peukalon pituinen pala)

Sipulia (yksi iso)

Valkosipulia (2-3 kynttä)

Chiliä (oman maun mukaan, turvallinen määrä on puolikas)

Chili-jauhe

Garam Masala-jauhe

Kurkuma

Korianteria koristeluun

 

Ohje:

Pilko sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Pilko myös kanat valmiiksi.

Paista kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyssä kunnes sipuli ja inkivääri ovat pehmeitä.

Lisää chili-jauhe, kurkuma ja garam masala. Kaikkea noin 1 tl.

Paahda aineksia pannulla hetken aikaa, laske tässä vaiheessa lämpötilaa.

Lisää pyree keskelle pannua tyhjään kohtaa.

Paista pyrettä hetken aikaa, että se imee mausteita itseensä.

Lisää tomaattimurska ja sekoittele hetken aikaa.

Siirrä kastike tehosekoittimeen varovaisesti ja hienonna sileäksi massaksi. Sauvasekoitinkin ajaa asian.

Paista seuraavaksi kanat samalla pannu tilkassa oliiviöljyä. Ne imevät mausteita jääneestä kastikkeesta.

Kun kananpalat ovat kypsiä, lisää soseutettu kastike pannulle ja sekoittele.

Kastike on jugurttia vaille valmis. Lisää siis vielä muutama lusikallinen jugurttia antamaan pehmeyttä ja sekoita.

Tarjoile riisin ja kasvisten kanssa.

Lisää pinnalle korianteria. Voit myös lisätä annoksen viereen hieman jugurttia tasoittamaan tulisuutta.

 

Bon apetit!

Annokset lautasilla
Annoksiin voi halutessaan lisätä korianteria tai muita vihreitä yrttejä antamaan makua ja parantamaan ulkonäkyä