Ruokaisa Salaatti

kategoriassa: Reseptit | 0

Jos haluat syödä paljon, mutta silti terveellisesti ja ravitsevasti, on tässä sinulle juuri oikea salaatti! Salaatit ovat usein arkipäiväisiä ja ehkä hieman tylsiäkin, ja yleensä niistä tietää miltä ne maistuu ennen kuin niitä on maistanutkaan. Tämä salaatti on täysin toisesta maasta. Se on kaikkea muuta kuin tylsä ja sitä voi halutessaan muokata mihin suuntaan vain. Ruokaisa salaatti tulee sisältää paljon ruokaa ja sitä saadaan salaattiin lisäämällä hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja, ei pelkästään salaattia.

Ruokaisa salaatti koostuu kahdesta pääsalaatista, joiden ympärille kasataan aimo annos monenlaisia makuja, ja lopuksi maustetaan pienellä määrällä pestoa. Tätä tehdessä tulee olla uskallusta lisätä raaka-aineita erilaisten värien muodossa, koska mitä värikkäämpi salaatti niin sitä paremmalta se varmasti maistuu.

Seuraavalla Ruokaisa Salaatti reseptillä valmistat kahdelle henkilölle maistuvan ja terveellisen salaatin, joka kaiken lisäksi todella helppo ja nopea tehdä. Salaatissa olevia lisäkkeitä voi helposti muokkailla ja esimerkiksi persikan vaihtaa meloniin, myös pastan ja kanan määrää voi muokata itselle sopivaksi.

Salaatin pesu

Salaatit tulee aina pestä ennen syömistä. Pesemiseen on monia tapoja, mutta suosittelen lämpimästi salaattilingon ostamista, jotta prosessi helpottuu ja salaatista saa raikkaan rapeaa pesunkin jälkeen. Salattia ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota salaatin väriin ja tuuheuteen.

Resepti

Raaka-aineet:

Rucola puntti

Tammenlehvä puntti

Punasipulin puolikas

Tomaattia

Persikkaa

Pinjansiemeniä

Pestoa

Suolaa, pippuria

Pennepastaa (150g)

Kanaa (300g)

 

Ohje:

Laita pennepasta kiehumaan ohjeen mukaan.

Paista kana paistinpannulla rapeaksi.

Pese salaatit ja aseta ne isoon kulhoon, jossa voit repiä niitä hieman pienemmiksi.

Leikkaa salaatin sekaan punasipulin puolikas, tomaattia ja persikkaa.

Mausta salaattia ja kanaa suolalla ja pippurilla.

Kun kana ja pasta ovat valmiita kaada ne lautaselle hieman jäähtymään.

Paista pinjansiemeniä kuumalla paistinpannulla hetkinen, jotta ne saavat hieman väriä, varo kuitenkin polttamasta niitä.

Kaada lopuksi pasta, kana ja pinjansiemenet salaatin sekaan ja sekoita.

Laita lopuksi pestoa salaatin sekaan haluttavan maun ja salaatin määrän mukaan (1-2 rkl riittää usein).

Tarjoile.

Ruokaisa salaatti kulhossa
Salaatin tekemiseen kannattaa käyttää syvää kulhoa, jossa sen voi helposti sekoittaa.