Mangobroileri

kategoriassa: Reseptit | 0

Tiesitkö, että todella monista kaupoista saa nykyään mangoa? Mitä hyvää mangosta voi sitten kotona tehdä, no esimerkiksi intialaisittain Mangobroileri. Tämä mangokana muodostuu muutamasta perus raaka-aineesta ja se maistuu todella makealle pelkällä mangon tuomalla makeudella. Mangokanan kuuluu olla hieman tulista, ja siksi siihen lisätään chiliä ja inkivääriä oman maun mukaan. Mangobroileri ja riisi sopivat parhaiten yhteen ja sen oheen kannattaa ottaa myös hieman kasviksia vapaavalintaisesti, koska itse ruoassa niitä ei välttämättä tarpeeksi ole.Mangokanan kuuluu olla hieman tulista, ja siksi siihen lisätään chiliä oman maun mukaan.

Kaupoista saa myös purkkiin pakattua mangoa, mutta ne eivät pärjää maussa vastaleikatulle mangolle. Huomioi mangoa ostaessasi, että mangon tulisi olla jo hieman pehmeä ja mitä keltaisempi niin sitä parempi, mikäli et löydä sopivaa niin osta kotiin kypsymään ja tee ruoka pari päivää myöhemmin.

Mangon leikkaaminen

Mangobroileri tarvitsee mangoa ja se pitää osata leikata oikealla tavalla, mutta onneksi se on yksinkertaista, kunhan vain mango on tarpeeksi kypsä:

Ota leikkuulauta esiin

Leikkaa kapeaa reunaa pitkin viilto ympärin mangon

Revi mangon kuori irti kummaltakin puolelta

Viillä veitsellä sivuttain mangon kummaltakin puolelta hedelmäliha

Jäljelle jää vain kova kivi

Resepti

Raaka-aineet:

Kanaa (300g)

Sipuli

Tuoretta inkivääriä maun mukaan (pienin mitä kaupasta löytyy riittää hyvin)

Tuoretta chiliä maun mukaan (kaavi siemenet, jotta ei tule liian tulista)

Kurkuma, suola

Mango

Oliiviöljy

 

Ohje:

Ennenkuin alat tehdä mitään niin leikkaa raaka-aineet valmiiksi, eli kana paloiksi ja sipuli, chili sekä inkivääri silpuksi. Leikkaa myös mango veitsellä hakaten moneen osaan.

Laita pannu kuumenemaan.

Kun pannu on kuuma niin lisää oliiviöljyä ja kanat, jotka tulee paistaa hieman rusehtavaksi.

Lisää paistamisen aikana chili, inkivääri, sipuli, hieman kurkumaa sekä suolaa.

Kun kana on kypsynyt niin pienennä hellan lämpötilaa ja hetken odottelun jälkeen lisää mango pannulle muiden raaka-aineiden joukkoon.

Sekoittele hetki ja tarjoile riisin, sekä vapaavalintaisten kasvisten kanssa.

Mangobroileri ja persilja
Mangobroilerin päälle voi hieman leikata persiljaa tuomaan makua ja vihreyttä.