Lihapullat ilman korppujauhoja ja kananmunaa

kategoriassa: Reseptit | 0

Yksi parhaista resepteistäni tähän mennessä on Lihapullat ilman korppujauhoja ja kananmunaa. Resepti on todella terveellinen, mutta silti sillä saa tehtyä todella maukkaita ja meheviä lihapullia, jotka kelpaavat niin laihduttajalle kuin fitness ruokavalion noudattajalle. Usein lihapullien tekoon käytetään korppujauhoja ja/tai kananmunaa, jotta lihapullan koostumuksesta saadaan oikeanlainen kasassa pysymisen turvaamiseksi. Korppujauhoja tai kananmunaa ei todellakaan ole pakko kuitenkaan käyttää lihapullien tekemiseen, koska paljon helpommalla ja terveellisemmälläkin tavalla tästä selvitään.

Lihapullat paistettuna
Lihapullat ilman korppujauhoja ja kananmunaa kannattaa valmistaa laakella paistinpannulla, jossa niitä on helppo käännellä pelkästää pannua heiluttelemalla.

Lihapullat

Lihapullat ilman korppujauhoja ja kananmunaa tehdään todella pieneen puuropohjaan, joka antaa sille juuri lihapullan kaipaamat ominaisuudet ja pitää pullat kasassa. Suosittelen ehdottomasti myös tekemään pieniä pullia, koska niitä saa sitten lautaselle enemmän ja tulee ehkä sellainen olo, että saa syödä enemmän. Pienet pullat on myös helppo paistaa pannulla eikä turhaan tarvitse uunia lämmittää, koska paistinpannulla tehdyt lihapullat ovat varmasti parempia.

Lihapullista saa helposti yhtäsuuria, kun ennen pyörittelyä jakaa massan niin moneen osaan kuin on ajatellut pullia tehdä. 400 grammasta jauhelihaa saa esimerkiksi helposti 24 lihapullaa.

 

Resepti

Kaurapuuroa esim. Nalle Kuntokaura

Jauhelihaa 400g

Sinappia

Oreganoa, rosmariinia, suolaa ja pippuria

Ohje

Sekoita 5-10 grammaa kaurahiutaleita lämpimään veteen, siten että siitä tulee puuroa. Varo ettet tee liikaa, oikea määrä on silloin kun kulhon pohja juuri ja juuri peittyy.

Lisää joukkoon runsaasti oreganoa ja hieman rosmariinia, suolaa ja pippuria. Lisää myös hieman sinappia. (Voit toki lisätä mausteita oman makusi mukaan, mutta Oregano on todellinen valtti lihapullien teossa)

Sekoita ainekset keskenään ja lisää jauheliha. Kääri hihat ja kääntele kaikki sekaisin niin kauan kunnes tulos on tasainen.

Aseta lihapullataikina leikkuulaudalle ja tee siitä haluamasi määrä samankokoisia lihapullia.

Laita lihapullat kuumalle ja tarpeeksi isolle paistinpannulle ja paista lihapullat kypsiksi.

Lihapullataikina kulhossa
Massa kannattaa sekoittaa syvässä kulhossa ja aloittaa puuron teolla.

 

Lihapullia kannattaa pyöritellä paljon paiston aikana, jotta ne paistuvat tasaisesti.
Lihapullia kannattaa pyöritellä paljon paiston aikana, jotta ne paistuvat tasaisesti.

 

Lihapullia tomaattikastikkeessa
Mikäli haluat hieman väriä ja tarjoilla lihapullat esim. pastan kanssa, niin ruskista pannulla hieman valkosipulia oliiviöljyssä ja lisää tomaattimurskaa sekä suolaa ja pippuria. Näin saat lihapullille herkullisen tomaattikastikkeen, ja eikun sekaisin!