Valkosipulipasta

kategoriassa: Reseptit | 0

Helppo ja nopea valkosipulipasta tuo uudenlaisen vivahteen jokaviikkoiseen pastaan tai spagettiin. Tällä reseptillä saadaan myös makua ja kosteutta fitness ruokavaliossa syötävään usein hieman kuivaan pastaan.

Valkosipulipasta voidaan syödä joko sellaisenaan tai sitten jonkun lihaisan kastikkeen tai ihan pelkän lihan, kanan tai kalan kanssa. Erityisesti hapokkaat ja sitruunaiset ruoat sopivat mainiosti valkosipulin kanssa yhteen.

Pastan keittäminen

Pasta on kaikkein helpoin hiilihydraatti keittää, koska toisin kuin riisin niin veden kanssa ei tarvitse olla tarkkana. Pasta voidaan nauttia suoraan kunhan vedet on kaadettu kattilasta pois, eikä perunan tapaan tarvita kuorimaoperaatioita.

Keittäessä pastaa kannattaa aina käyttää runsaasti vettä ja suolaa vähintään yksi teelusikallinen. Aseta siis isoon kattilaan vähintään puolet tilavuudesta vettä ja se 1-2 teelusikallista suolaa. Laita hellalle kuumenemaan ja kansi päälle, jotta saat veden kuumenemaan nopeampaa eikä sähköä kulu niin paljon. Kun vesi kiehuu niin aseta pasta kattilaan. Mikäli teet spagettia painele kädellä spagetti reunojen tasolle ja sen jälkeen haarukalla vieritä ne veteen. Anna pastan kiehua ostamasi paketin mukaisen ajan, jonka jälkeen kaada pasta siivilään keittön lavuaariin, jotta kuuma vesi menee turvallisesti viemäriin. Laita siivilä kattilan päälle ja anna kuivua hetkinen ja pasta on valmis syötäväksi.

Pasta keittymässä
Pastaa kannattaa sekoittaa välillä kiehumisen aikana, jottei se tartu pintoihin.

Resepti

Raaka-aineet:

Muutama valkosipulin kynsi

Persiljaa (tuoreena tai pussista)

Suolaa ja pippuria

Oliiviöljyä (suosittelen ekstra neitsyt)

 

Ohje:

Laita pasta kiehumaan yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Kuori ja leikkaa valkosipulit pieniin palasiin.

Laita paistinpannu kuumenemaan hyvin miedolla lämmöllä.

Lisää pannulle hieman oliiviöljyä, jos käytät ekstra neitsyt oliiviöljyä niin pannua ei missään nimessä saa kuumentaa tulikuumaksi, vaan paisto tulee suorittaa hyvin miedolla teholla.

Lisää valkosipulit oliiviöljyn päälle ja anna paistua rauhassa.

Kun valkosipulit ovat kauniin kultaisia niin ota lämpö pois hellalta ja siirrä paistinpannu pois kuumalta alueelta.

Lisää joukkoon persiljaa ja suolaa sekä pippuria.

Sekoita hieman keskenään ja lisää keitetty pasta joukkoon.

Sekoita mausteet ja oliiviöljy pastan sekaan ja ruoka on valmis.

Valkosipuli paistumassa
Lisää valkosipuli oliiviöljyn päälle.
Mausteseos pannulla
Voit käyttää joko tuoretta tai pussi -persiljaa.