Parsakaali uunissa

kategoriassa: Reseptit | 0

Fitness ruokavaliossa yksi tärkeimmistä vihreistä kasviksista mitä voit suuhu laittaa on parsakaali. Tämä erittäin terveellinen ja todellinen superfoodi tulisi kuulua kaikkien meidän viikottaiseen ruokavalioon, jollei jopa päivittäiseen. Monet mieltävän parsakaalin pahanmakuiseksi, muten kuten muussakin ruoanlaitossa on sormi osoitettava valmistustapaan eikä niinkään raaka-aineeseen. Parsakaali kannattaa ehdottomasti ostaa tuoreena, jolloin siitä saa kaikista parhaimman makuisen, eikä hintakaan tunnu juuri mitään nykyään olevan kun kysyntä on noussut niin valtavasti.

Helpoin tapa syödä parsakaalia on varmasti raakana, mutta tämä se vasta monissa inhoa herättääkin. Monet myös tykkäävät höyryttää, keittää tai ihan vaan mikrottaa parsakaalit. Mielestäni kuitenkin paras tapa nauttia parsakaalista on valmistaa parsakaali uunissa. Yhdestä parsakaalista tulee helposti syötyä yksikseen, mutta voi sen hyvin jakaakin kahdelle tai kahteen annokseen, suosituksena voi kuitenkin todeta että tätä ei oikeastaan liikaa voi syödä.

Minkä kanssa?

Parsakaali uunissa sopii erinomaisesti liha, kana tai kalaruokien kanssa. Se keventää mukavasti voimakkaasti maustettuja ruokia ja tuo rapeudellaan uusia tuntemuksia syömiseen. Esimerkiksi tavallisen pastakastikkeen ja spagetin oheen sopii mainiosti uunissa valmistettu parsakaali.

Parsakaalin leikkaaminen

Leikkaa parsakaalista ensin kova kanta pois. Ota parsakaalin pohjasta kiinni ja aseta se leikkuulautaa vasten. Leikkaa parsakaalin nuput kannan ympäriltä veitsi kaarevassa asennossa.

Parsakaalin leikkaaminen
Parsakaalin leikkaaminen
Parsakaalit leikattuna
Parsakaali paloiteltuna pieniin palasiin

Resepti

Raaka-aineet:

Parsakaali

Oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria

 

Ohje:

Aseta uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Leikkaa parsakaalista nuput irti ja halkaise niistä suurimmat vielä pienempiin sinulle sopiviin palasiin.

Kaada kulhoon noin 1rkl oliiviöljyä (mikäli haluat herkullisempaa, käytä hieman enemmän oliiviöljyä).

Aseta parsakaalin palaset kulhoon.

Mausta melko reilulla määrällä suolaa ja pippuria.

Sekoita parsakaalit, öljy ja mausteet kulhossa.

Aseta parsakaalit uunipellille leivinpaperin päälle.

Laita parsakaalit uuniin keskitasolle ja anna olla noin 15 minuuttia.

Parsakaaleja kulhossa
Parsakaalit maustettuina ja sekoitettuina

 

Treenaava nainen
Parsakaalista saa treeneihin todella paljon voimaa ja jaksamista arkeen.

Toivottavasti parsakaali uunissa resepti tuo sinun arkeesi helppoja kokkaushetkiä sekä makoisia ruokia, seuraavalla kerralla ehkä palaan taas smoothie-resepteihin!